Sałtka ze smażonym camembertem i jarzębiną

Właściwie to się zastanawiałam, gdzie tę sałatkę przyporządkować, czy do dań głównych, czy przystawek. Jest również na ciepło, a niejednej kobiecie wystarczy jako danie główne.

Składniki:

  • camembert
  • sałata masłowa
  • rukola
  • pomidorki cherry
  • pomidory suszone w zalewie
  • awokado
  • dymka i szczypiorek
  • oliwa, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki musztardy, sól
  • bułka tarta lub sezam (panierka)
  • jajko lub mleko

Sposób przygotowania:

  • Dressing przygotowujemy dodając do oliwy z oliwek miodu, musztardę i szczyptę soli
  • Sałatę drzemy na mniejsze kawałki, dodajemy rukolę
  • Na wierzch kroimy pozostałe warzywa
  • Polewamy dressingiem
  • Ser camembert obtaczamy w jajku lub mleku, a następnie w bułce lub sezamie i smażymy, podajemy ciepły na środku sałatki
  • Na wierzch sera nakładamy jarzębinę i ew. żurawinę

sałtka ze smażonym camembertem

Fot. Smakove Love

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s