Przystawka z arbuza z fetą

Wytrawna przystawka z arbuza świetnie pasuje na letnią przekąskę, najlepiej smakuje z białym lub różowym półwytrawnym winem. Jest to przepis, który zapożyczyłam od mojej mamy, mama od znajomej, a znajoma z restauracji. Zakochałam się w tych nie oczywistych smakach i wszyscy znajomi, którzy ją jedli, również. To oryginalna i szybka przystawka.

przystawka z arbuza

Fot. Smakove Love

Składniki:

  • ¼ arbuza
  • Ser feta lub ser typu feta
  • Cebula biała lub czerwona
  • Pieprz

Z arbuza wykrajamy ćwiartkę, kroimy go w plastry i odkrawamy skórkę. Plastry arbuza układamy na talerzach, na wierzch kładziemy cienko pokrojony ser feta. Na ser kładziemy cienko pokrojoną cebulę w pióra. Na końcu pieprzymy, najlepiej świeżo zmielonym pieprzem.

przystawka z feta

Fot. Smakove Love

Smacznego i koniecznie podzielcie się wrażeniami jak Wam smakowało :).

 

Zapraszam również po przepis na sałatkę z cieciorki na słodko-ostro:

https://smakove.wordpress.com/2013/09/21/indyjska-saltka-z-cieciorka-na-slodko/

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s