Przepis na szybki chłodnik jarski

Prezentuje ostatnie przepisy letnie, które jeszcze podczas „babiego lata” będzie można wykorzystać takie jak chłodnik, czy lody. Taki chłodnik nie tylko jest zbawienny w upalny dzień, ale również dla naszej figury.

Składniki:

  • 2 litry maślanki
  • 1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe
  • Pół pęczka rzodkiewek
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka koperku
  • 1 mały słoik wiórków buraczanych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka przyprawy warzywnej Vegety lub Kucharka
  • po 1 jajku  dla każdej osoby

Zimną maślankę wlewamy do dużej miski. Kroimy w drobną kostkę ogórek i rzodkiewki. Dodajemy wiórki buraczane, sprasowany czosnek oraz pokrojony koperek i szczypiorek. Doprawiamy przyprawą warzywną lub solą. Odstawiamy przynajmniej na 15minut, by chłodnik nabrał smaku. W między czasie gotujemy jajka na twardo. Podajemy chłodnik z ciepłym jajkiem.

Czas przygotowania: 10-15 minut.

Ilość porcji: 8

chlodnik smakove

Fot. Smakove Love

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s