Skąd pomysł na bloga kulinarnego?

Zamiast prowadzenia zeszytu, czy segregatora jak kiedyś robiły to nasze mamy, postanowiłam przynajmniej część przepisów umieścić na Blogu. Sama niektórych przepisów nie pamiętam, gdy nie robię ich na co dzień, a przy okazji pomyślałam sobie, że inni będą mogli z nich skorzystać. Z resztą, kto nie marzył o swojej knajpie 🙂 ?

  • Będę tu zamieszczać zarówno przepisy własne, jaki i członków mojej rodziny oraz te  powszechnie znane, z których sama korzystam i uznaję za bardzo sprawdzone.
  • Na tej stronie znajdziecie głównie przepisy na dania jarskie i wegetariańskie, a od czasu do czasu na bezglutenowe wypieki.
  • Nie ukrywam, że bliskie są mi zasady żywienia według Michela Montignaca, choć nie stosuję ich niewolniczo (jest to dieta oparta na produktach o niskim indeksie glikemicznym,  odpowiednia również dla cukrzyków). Dzięki tym zasadom żywienia tzw. diety bez diety można utrzymać prawidłową wagę, a nawet schudnąć kilkanaście kilo. Najprościej można je podsumować tak: dieta bez białej mąki, bez cukru, unikająca łączenia białka z węglowodanami.
  • Lubię raczej szybkie przepisy, ale bliska jest mi filozofia slow-food w trosce o linie i zdrowie.

potrawka z dyni

Fot. Smakove Love – potrawka z dyni

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s